Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Καρδιές γεμιστές με μαρμελάδα φράουλα




Υλικά: 250 γρ. αλεύρι, 120 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. βούτυρο, 1 κρόκος αυγού, 1 πρ΄λεζα αλάτι, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, ξύσμα ενός λεμονιού, μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο και τον κρόκο (αφού τον διαχωρίσουμε από το ασπράδι) να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με τα ειδικά στελέχη για σκληρά μείγματα. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Εάν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με πετσέτα ή μεμβράνη για μια ώρα. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και του δίνουμε σχήμα καρδιάς, είτε με κάποιο κουπ πατ, είτε με το μαχαίρι.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για 15-20'. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Ενώνουμε ανά 2 τα μπισκότα με συνδετικό υλικό την μαρμελάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου